Spela in på ditt xbox, pc eller playstation

Vill du bli nästa Pewdiepie? Så här ska du göra för att spela in videos på din xbox, playstation eller PC.

Idag är det mycket populärt att spela in sig själv när man spelar datorspel eller på konsoll. Letsplay och kommentarspel är det som slår mest. Pewdiepie spelar nästan enbart Letsplay. Här kommer en liten lista på det som behövs för att spela in och lägga ut videoklipp på Youtube när du spelar på xbox, playstation eller PC.

Det är inte bara Pewdiepie som är populär på Youtube, visst han är störst men det finns många andra bra kanaler som man kan prenumerera på. Här har vi skrivit om ett par bra kanaler. Lästips för dig som letar efter någonting nytt:

Stjärnskott på Youtube – The Slow Mo Guys
Stjärnskott på Youtube – CutiePieMarzia
Stjärnskott på Youtube – frankieonpcin1080p
Svenska Youtube-stjärnor

Tillbehören som du behöver

Först och främst så måste du köpa en ”PVR” som kan spela in dina spelsekvenser från datorn eller din tv-spelskonsoll. Det är den boxen som spelar in alla klipp till din dator. En bra produkt är Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition PLUS som kan spela in till både Windows och Mac. Den kan också streama live till Twitch och Ustream. Kostar ungefär 1500 kr och finns hos Komplett https://www.komplett.se/hauppauge-hd-pvr-2-gaming-edition-plus/776915

Ska du prata samtidigt är en bra gaming headset ett måste. Det finns flera prisvärda som t.ex. denna från Razer, den heter Kraken Pro. Ett analogt headset som har fått ganska bra recensioner. Kostar 750 kr, ett väldigt prisvärt headset. https://www.komplett.se/razer-kraken-pro-analog-gaming-headset/766158

Mjukvara för redigering av videoklippen ingår i Hauppauge paketet. Så du har allt du behöver. Det är bara att sätta igång och spela!