Pewdiepie & Oculus Rift

Oculus Rift är en form av hjälm som du sätter framför ögonen, framför ögonen finns varsin miniskärm som gör att du upplever en enormt stor bild. I Oculus Rift finns även inbyggda högtalare vilket gör att din spelupplevelse blir bättre och större. Det kommer att kännas som att du är helt inne i spelet. Oculus Rift är tänkt att vara uppslukande för spelaren och det kan upplevas som att man befinner sig i en annan värld medan man spelar. Än så länge är Oculus Rift under utveckling men är tänkt att släppas till allmänheten år 2015. Facebook köpte projektet i mars, år 2014.

PewDiePie är en svensk man på 25 år som använder sig av sin Youtube alias PewDiePie för att pröva nya dataspel och framför sina reaktioner och kommenterar spelen innan de har kommit ut till allmänheten. Han hade år 2013 kring 12 miljoner prenumeranter på sin Youtube kanal.

PewDiePie har prövat Oculus Rift och beskriver det som att man känner sig inne i spelet. När man tar på sig Oculus Rift är det som att man kliver in i en helt annan värld och den nuvarande försvinner. Genom att röra på sitt eget huvud tittar man åt olika håll i spelet. Du använder fortfarande muspekare och tangentbord vilket kan göra det lite svårare om man inte är van att spela utan att titta på tangenterna.
Oculus Rift tar 3D effekter till en helt ny nivå. Om du t.ex. hoppar nerför ett stup kommer det se ut som att du bokstavligt talat faller ner för stupet, upplevelsen är väldigt verklig. Vilket gör det extra roligt att använda till spel där du bland annat måste hoppa mellan plattformer eller varför inte skräckspel?
PewDiePie menar att upplevelsen med Oculus Rift blir någonting alldeles extra medan han prövar på olika saker som att headbanga medan han spelar spelet. Apparaten är känslig och känner av alla rörelser han gör med huvudet vilket gör att det blir som en riktig upplevelse, till exempel du står och headbangar på riktigt, men i en helt annan värld än den du är i just nu.

Det kommer att utvecklas spel specifikt för att passa till Oculus Rift men det går även att spela med andra spel som redan finns på marknaden. Modellen som kommer släppas år 2015 har en synfält där du kan se 110 grader diagonalt och även upp och ner och en skärm med 1920 x 1080 i upplösning. Spelupplevelsen kommer att förhöjas från att spela vanliga spel så som tetris till diablo, hur det kommer vara utformat är ännu inte säkert. Men Octulus Rift passar spel där du styr en karaktär bäst. Många spelentusiaster är väldigt ivriga att få ut Octulus Rift på marknaden.