Lyssna på Pewdiepies sommarprat i P1

Pewdiepie är nästan överallt nu. Hans popularitet är verkligen på topp och efter förra veckans sommarprat i P1 så är det nog fler som vet vilken denna Youtube-kändis är.

Ladda ner eller lyssna på Felix ”pewdiepie” Kjellbergs sommar prat här. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/412763?programid=2071

Radioprogrammet är 90 minuter långt och där berättar han om sin resa från arbetslös till en av världens mest kända personer på nätet. Från korvören till miljoner. Felix kanal ”pewdiepie” har nästan 30 miljoner prenumeranter, människor från hela världen som vill se honom sitta och spela datorspel. Han berättar att han är en helt vanlig kille från Göteborg, och han vet egentligen inte vad som hände men han uppskattar varje sekund. Hans föräldrar blev ganska chockade när han berättade att han skulle hoppa av industriell ekonomi vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg för att spela in Youtube-videos på heltid. Ett beslut som idag var helt rätt med facit i hand.

Eftersom pewdiepie har så många utländska fans så har Sveriges Radio beslutat att spela in programmet på engelska. Länken finns på sidan som vi har angett i början av texten. Båda programmen är inspelad hemma hos honom i England.

Om Sommar i P1

Sommar i P1 har varit med sedan 1959 då Tage Danielsson kom på iden när han var chef för Radiounderhållningen. Varje år presenteras nya sommarpratare, vanligtvis offentliga personer som är allmänt kända av befolkningen. Programmet startar alltid på midsommardagen och avslutas i mitten av augusti. Det är också en av Sveriges Radios populäraste poddradioprogram.