Pewdiepie stänger ner sina kommentarer

För dig som följer Felix aka Pewdiepie på Youtube vet säkert om detta redan eftersom han skickade ut en vlog med informationen.

Det är så här att Pewdiepie har bestämd sig för att stänga av kommentarerna till sina videos för all framtid. Youtube har olika alternativ för kommentarer, det fungerar att ha allt öppet och fritt fram för alla att lämna en reaktion i form av en kommentar, eller så stänger man helt enkelt av kommentarsfunktionen. Pewdiepie har haft detta påslaget under en lång tid, han har gett sina fans möjlighet att kommentera klippen som han lägger ut. Det är mycket bra att få feedback och Pewdiepie vill ha en nära kontakt med sina ”bros”, men enligt honom själv så har det gått för långt, det fungerar inte längre.

Pewdiepie är Youtubes största kanal och Felix själv är en väldigt stor internetkändis. Ungdomar idag ger nästan mer uppmärksamhet till tex Youtubekändisar än vad man gör till skådespelare i Hollywood. Samhället har förändrats på det sättet och då lockas många olika typer av människor till hans videoklipp. Större delen av dessa har inga problem med att sköta sig men det finns en stor skara som förstör. Många hoppar på och hackar på andra i kommentarsfältet, det blir så kallande ”Flame wars” som spårar ur. Eftersom hans videoklipp får miljontals visningar så utnyttjar andra det och lägger ut reklam till sina egna projekt i stället för att delta i diskussionen.

Här kan ni se Pewdiepie förklara det med egna ord, i videon Goodbye Forever Comments.