Svenska Youtube-stjärnor

Detta är en ”fansida” om den största kanalen på Youtube. Pewdiepie som egentligen heter Felix Kjellberg har på kort tid blivit en favorit med sina roliga och videoklipp där han spelar olika spel. Han har till dagens datum hela 16 500 161 prenumeranter. Men Pewdiepie är inte ensam att vara svensk och populär, det finns andra som har lyckats, dock inte lika raketartat som honom, men ändå satt en stjärna på Youtube-himlen.

Tejbz (Tobias Öjerfalk)

Tejbz var under 2011 och 2012 en stor profil på Youtube där han för det mesta satt och spelade tv-spelet Call of Duty. Efter att ha spelat in sin video gjorde han en ”commentary” på engelska, han kommenterade spelet och passade samtidigt på att prata om annat som var aktuellt. Han har än idag hängivna följare på Youtube och Twitter.

Tejbz har idag 534 722 prenumeranter på Youtube.

Robbaz (Robert Öberg)

Robbaz är en svensk som är på uppgång och kommer att växa ytterligare under 2013/14. Robbaz är mest känd för sina roliga upptåg i sina videoklipp. Han gör ungefär samma grej som Pewdiepie och Tejbz fast på sitt eget sätt. Han blandar i mycket humor, ibland ganska rå sådan men inte till överdrift. Han spelar mycket på ”den svenske vikingen” och säger ”Subscribe and become a viking today!”

Robbaz har idag 673 564 prenumeranter på Youtube.

Stamsite (Marcus Nyman)

Han kallas för ”den svenska minecraftmogulen”. Marcus är mest känd för sina Minecraftvideos på svenska, han kör så kallade Lets Plays där han spelar och samtidigt ”umgås” med tittaren. På senare tid har han även börjat med andra spel, men Minecraft är det som lockar flest tittare.

Stamsite har idag 149 428 prenumeranter på Youtube.

Detta var bara ett litet urval av alla duktiga Youtubers där ute. Fler artiklar med kända svenska Youtube-stjärnor kommer inom kort!