Stjärnskott på Youtube – frankieonpcin1080p

Vi tänkte börja med en återkommande artikelserie här på pewdiepie.se där vi berättar lite om andra fenomen på Youtube. Det kommer att bli en blandad kompott med personer i alla åldrar, män, kvinnor och även barn. Vi kommer även att skriva om kanaler som ligger utanför kategorin spel, som just Pewdiepie håller på med. Vi starta med en kollega till honom, en kille som också dedikerar sitt liv till att spela tv- och datorspel för andra.

frankieonpcin1080p

För ungefär två år sedan la Frankie ut ett videoklipp när han spelade datorspelet Left 4 Dead 2. Just det klippet har idag inte så många visningar eftersom det var ett ganska vanligt spel som tusentals andra också skickade ut via Youtube. Hans resa till att bli en stor kanal började för ett år sedan då han blev fäst vid ett spel med namnet DayZ. DayZ är en modifikation av ett annat befintligt spel som heter Arma 2. Detta är ett simulatorspel där man spelar som en grupp militärer i en öppen värld. Där ska man med egen taktik överlista motståndarlaget. Men DayZ är något helt annat, här ska man överleva en zombie apokalyps och samtidigt undvika att bli dödad av andra spelare. Man kommer in i spelet utan någonting alls för att sedan samla på sig vapen, ammunition och mat.

Frankieonpcin1080p började spela detta spel så pass tidigt och han hade samtidigt en rolig spelstil som många gillade. Med sin överlägsenhet och en charmig engelsk dialekt skapade han en stor publik till sina klipp om DayZ. Idag när han lägger ut videoklipp så är det hundratusentals människor som går in och kikar.

Frankieonpcin1080p har idag 1 025 834 prenumeranter på Youtube.