Håll ögonen öppna och få chansen att vinna ett nytt VR-headset!

Just nu är kampanjen dock över men det verkar fyllas på med nya hela tiden. Denna gång hade man utlottning av ett VR-headset från Oculus, det mest erkända företaget och prylen som har fått mest uppmärksamhet genom åren. Det är ett av de bästa och kostar upp mot 7000 svenska kronor så därför är det tacksamt om man skulle vinna ett, eller hur?

vrheadset

Vad är ett VR, virtual reality?

Vad är egentligen VR? Jo det har funnits länge men få har lyckats att skapa tekniken fram tills för några år sedan, det var även Oculus som skapade det första fungerade headsetet som såg bra ut, som tog användaren in i en annan verklighet på riktigt. Länge låg man i framkant men nu har konkurrenterna knappat in med HTC Vive och det nya VR-headsetet från Playstation.

Den stora nackdelen och det som stoppar spridningen är kostnaden samt att man behöver ha annan teknik för att det ska fungera. Till Oculus och Vive behöver man moderna datorer med bra grafikkort vilket betyder en extra kostnad på minst 5000-6000 kr extra plus alla tillbehör till dator förstås. Samma sak gäller ju för Playstations nya VR-pryl, där behöver man ett Playstation 4.

Vi tror dock att det är en pryl som kommer att färga framtiden ganska mycket. Det kommer mer och mer. Facebook köpte faktiskt upp Oculus och sedan dess har man haft ambitionen att driva utvecklingen framåt. Här nedan kan vi se en ny video från Youtube där vi ser grundaren av den stora sociala plattformen demonstrera nya funktioner i Oculus Rift.

https://www.youtube.com/watch?v=s2U9lXEnHns

Håll som sagt ögonen öppna på länken som vi har i artikel om ni är sugen på att vinna ett VR-headset, det kommer säkert att komma nya erbjudanden med tävlingar osv.

Här är artikeln till tävlingen, vilket är en sida för tips om freespins, gratisspel, tävlingar mm.

Bild: http://www.wareable.com/headgear/the-best-ar-and-vr-headsets