Vinnare i Guldtuben

Den allra första galan för svenskar på Youtube är avslutad. Det är rätt häftigt att det anordnades en dedikerad gala för personer som verkar på internet och Youtube. Likt Oscarsgalan så delade man upp priserna i olika kategorier och hade ett par nominerade i varje. Den 15 april gick Gultubens gala man samlades på Södra Teatern i Stockholm. Det var Tejbz som var frontfiguren som ledde galan, han var en gång större än Pewdiepie som spelande svensk på Yotube.

Youtube har genom åren skapat många stjärnor som antigen fått möjlighet att livnära sig på att skapa Youtube-klipp eller så har det varit en språngbräda till andra jobb inom t.ex. tv-branschen. Ett svenskt exempel på det är Gina Dirawi. Hon började göra olika humorklipp i sitt föräldrahem i Sundsvall, senare kom hon att uppmärksammas av SVT där hon fick göra diverse humorklipp på internet för dem. Men det stora genombrottet var när hon fick leda Melodifestivalen.

Sedan har vi Pewdiepie, Felix som är i en klass för sig. Han har idag 26,5 miljoner prenumeranter på Youtube och den siffran ökar för varje dag som går. Han tog hem flera av de mest prestigefyllda priserna på Guldtuben. Tyvärr kunde Pewdiepie inte vara med på galan personligen, men han hade lämnat ett par videoklipp och hälsade.

Här är hela listan på alla vinnare på Guldtuben.

  Vlogg-kanal – Clara Henry

  Humor-kanal – I Just Want To Be Cool

  Gaming-kanal – PewDiePie

  Musik-kanal – Det Vet Du

  Action-kanal – Rackartygarna

  Livstils-kanal – Linn Ahlborg

  Stjärnskott – Keyyo

  Youtubeklipp – Haffaguzz

  Youtubeserie – Snooza

  Youtuber – PewDiePie

  Utländsk kanal – CutiePieMarzia