Guldtuben 2015

guldtuben

Hur kommer det att gå för Pewdiepie i årets upplaga av den svenska galan Guldtuben? Det är en gala som varje år ska hylla alla fantastiska Youtube-kanaler som finns. Det är endast personer som har kopplingar till Sverige som har chansen att vinna priser där. Pewdiepie tog hem pris i två kategorier under 2014. Han vann priset för bästa gaming-kanal samt det prestigefyllda priset som årets Youtuber. Hur kommer det att gå för honom denna gång?

Pewdiepie är faktiskt den allra största kanalen på Youtube med över 35 miljoner prenumeranter. Hans kanal växer med flera tusen användare varje sekund och videoklippen haglar ut från kanalen. Är det så att Pewdiepie är som Zlatan? Han vinner varje gång det är en gala? Ska man ta hänsyn till popularitet och storlek så vinner Pewdiepie med hästlängder, om man nu inte vill variera sina pristagare från år till år.

Att det händer är spännande för Sverige och det betyder att samhället har uppmärksammat den utveckling som har skett online de senaste åren.

En kille som vi tycker förtjänar ett pris är Robbaz. Han driver en spelkanal där han lägger ut klipp när han spelar på sin dator eller spelkonsol. Det görs med en stor glimt i ögat och han bjuder på sig själv väldigt ofta. En nackdel är att det kan vara ganska hårda ord, inte lika ”barnvänligt” som Pewdiepie. Även om vi tvekar lite med att kalla Pewdiepie för ”barnvänlig”.

 

Så när är Guldtuben 2015?

Den 2 maj går galan av stapeln på China Teatern i Stockholm. Vill ni se en glimt av Sveriges Youtube-elit så ska ni bege er till denna plats den 2 maj i år. Tveksamt dock om Pewdiepie dyker upp, men man vet ju aldrig!