Pewdiepie pratar pengar

Pewdiepie driver fortfarande sitt huvudbolag från Sverige och för en liten tid sedan så kom uppgifter om taxeringsåret 2014 ut. Ända sedan Felix växte och blev störst på Youtube så har många haft åsikter om hans pengar och hur mycket han tjänar på sina videoklipp. Eftersom han gör detta på heltid så är det praktiskt taget hans yrke och då är det inga problem att man även ska tjäna pengar på det. Han lägger ner väldigt mycket tid på att spela in videoklipp som han laddar upp. Sedan hur stor summan är kan verkligen sticka i ögonen på folk. 2014 års inkomstuppgifter som är hämtade från Felix bolag Pewdie Productions AB visar att han hade en omsättning på över 63 miljoner detta år. Det är en väldigt stor ökning om man jämför med 2013 då han hade drygt 29 miljoner i omsättning.

Varje år har det varit en stor diskussion när deklarationen har kommit in. Och ingen är mer trött på frågan än Felix själv, därför spelade han in en video där han talar om ämnet och hur han känner kring pengarna. I videon tar han bland annat upp ett tillfälle då de samlade in en miljon dollar till välgörenhet men det har inte varit uppe på några nyhetsrubriken menar han, istället är de mer intresserad av vad han tjänar.

Egentligen är det inget konstigt att han tjänar pengar. Han är störst på Youtube och han har 3,7 miljarder visningar totalt sett på sin kanal. Jämför det med världens bästa fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic. Zlatans lön mellan 2014 och 2015 var 135 miljoner kronor, långt ifrån Felix ”Pewdiepie’s” inkomster under samma år.

Här är klippet där han pratar om sina pengar, som heter just “Lets Talk About Money”.